3 tips om af te koelen tijdens een hete zomerdag

juli 24, 2022

Het is zomer en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. De dagen duren heerlijk lang, temperaturen swingen af en toe de pan uit en fauna en flora bruisen van levenslust. Er valt deze tijd van het jaar dan ook heel wat te ontdekken in en rond onze cabins. Met deze drie natuurlijke tips houd jij je koel én is je ecologische impact zo klein mogelijk.

SCHADUW: Bedankt Moeder Natuur

Ze zijn er al eeuwenlang, kleuren het landschap en rond onze cabins hoef je ze gelukkig niet ver te zoeken. Bomen, de longen van onze planeet. Het temperatuurverschil tussen een stad met weinig bomen of een bosrijk weiland kan enorm zijn.

Bomen zorgen voor verkoeling op twee manieren: door schaduw en verdamping. Wie op zonnige dagen een boek leest onder een boom, zal de temperatuur al een stuk koeler aanvoelen dan wie in de zon zit. Bovendien gebruiken bomen een deel van de energie van de zon om water te verdampen. Daardoor blijft er minder energie over om de lucht op te warmen. Zonder bomen wordt het dus nog warmer. Hoe meer bomen, hoe meer vreugd.

WIND: Hallo ventilator, danku zonnepaneel

Ventilatoren en zonnepanelen zijn zoals kaas en wijn. De combinatie is heerlijk en i-de-aal. Een ventilator hebben we vooral nodig wanneer het te warm is. En wanneer is het te warm? Als de zon fel schijnt. En wat werkt er optimaal bij veel zon? De zonnepanelen op de daken van onze cabins.

Hoe harder we de ventilator nodig hebben, hoe meer zonne-energie we hebben om ze te laten draaien. Op die manier zorg je voor verkoelende luchtcirculatie met 100 procent natuurlijke stroom.

Dankzij onze efficiënte zonnepanelen is er in de zomer meer dan voldoende energie. © Slow Cabins

WATER: De regendagen waren zo slecht nog niet

Bij een miezerige dag of een stevige regenbui durven we al eens te zuchten. “Moet dat nu echt?” denken we dan. Maar eigenlijk zijn zulke dagen broodnodig. Bij Slow Cabins vangen we zoveel mogelijk regenwater op in een grote watertank met filters, waardoor het regenwater perfect bruikbaar wordt om te douchen, af te wassen of jezelf te verkoelen.

In de zomer regent het minder, dus moeten we spaarzaam omgaan met het opgevangen regenwater. Een natte handdoek, mini voetbad of een nevelspray zijn hiervoor ideale hulpmiddelen. Met zo’n nevelspray verfris je in korte tijd je hele lichaam, zonder liters water te verbruiken.


Boek nu jouw Slow Cabin op www.slowcabins.be/locaties/ en geniet in alle rust en stilte van de zomerse natuur in volle bloei.

Read more journals

SHARE THIS ARTICLE

If you enjoyed reading this story, why not share it?