Bijzondere overnachtingen in alleenstaande ecodesign cabins midden in de natuur

Reserveer je cabin

Natuur

Ga op in de natuur en herontdek haar rustgevende kracht. Wakker worden met de opkomende zon, zingende vogels en de geur van ontwakend groen. Dat is baden in een bron van energie en inspiratie. Maak kennis met onze geheime natuurlocaties, adem, wees verwonderd en geniet.

Zelfvoorzienend

Met minimale impact op de aarde en maximaal comfort beleef je een nieuwe ecologische revolutie. Ervaar in onze off-grid cabins hoe je 100% zelfvoorzienend samenleeft met de natuur. Ver weg van de wereld, vlakbij huis.

Slow

Kies voor ‘slow travel’ en schakel een versnelling lager op vakantie. Geen keuzestress, strakke planning of heen-en-weer gehol, maar wel onthaasten en bewust stilstaan bij de pracht van je omgeving. Geniet met een frisse blik van ‘de kleine dingen’ en kom écht tot rust.

Relax, ontsnappen is makkelijk

Hoe het werkt

How it works

Boek je cabin op een moment naar keuze, vul je gegevens in en check je mailbox voor de bevestigingsmail.

Verblijf bevestigd? Prima zo! Haal adem, zet de data van je verblijf in je agenda en laat los. Wij nemen het vanaf hier over. Twee weken voor vertrek ontvang je van ons een mail met brochure met alle benodigde informatie over je verblijf, inclusief het adres.

Klaar voor vertrek? Lees nog even de brochure door voor een laatste bagagecheck en off you go!

Reserveer nu
natuurbehoud

Niet gewoon een boom voor elke booking ...

Slow Cabins streeft naar een netto groene meerwaarde waarbij meer gasten leiden tot meer natuur. Zo planten we voor elke nieuwe boeking een boom en investeren we samen met onze locatiepartners in lokaal natuurbehoud en landschapsverrijking. Jij en jouw verblijf dragen daar dus ook aan bij. Zo werken we samen aan een mooiere, groenere wereld. Anders, trager en beter.

Meer info

Deel jouw moment van onthaasting

Vang een glimp op van cabin life en ontdek hoe onze gasten hun #slowescape doorbrengen.

Some time off.
#slowcabins #relax #slowdown #instagood #love #beautiful #happy #travelgram #instagram #instatravel #vakantieineigenland #belgium #insta
...

20 0

Beautiful colours of Autumn #outandabout #nature #outdoors #freshair #breconbeacons #resevoir #explore #mountains #cabin #staycation #weekendvibes #midweekbreak #getaway #holidaycottage #cottagesinthebreconbeacons #couplegoals #romantic#slowliving #cabin #beautifuldestinations#countryside#wales#riversounds_bnb ...

17 0

Posted withregram • slow_cabins Your home away from home. Tag the person you'd like to whisk along on this unique adventure.⁠ #genieteninstijl #lifestyleshop ...

7 0

Vorig jaar mocht ik voor slow_cabins deze heerlijke eco cabin fotograferen.
De foto's werden ook gepubliceerd in het 2de boek van renskeontdektdewereld

Beide zijn een aanrader voor iedereen die op zoek is om er even helemaal tussenuit te kunnen.
...

43 0

Alles gaat te vlug. Het is gewoon al bijna terug winter! Hoe zot is dat. Wie op de pauzeknop wil drukken, zit goed in slow_cabins. Even van de radar verdwijnen of offline genieten van de échte wereld. Met je lief, wat vrienden of je menage. Want de wereld draait ook zonder jou gewoon door. Take a break, je verdient het! #odierbaarbelgie #kleingeluk #levebelgië #staycation #logereninbelgie #opverkenning #microtoerisme #reisblog #versvoer #omdehoek #leplatpays #reizen #slapen #doen #ontdekken #wegvanplatgetredenpaden #nachtjeweg #gechecktengoedgekeurd #kleingeluk #bijzonderlogeren #weekendjeweg #vakantieineigenland #dichtbij ...

80 1

Time off for the always on 🖤⁠

At Stolp we believe in disconnecting to reconnect with what's really important. That's why we teamed up with slow_cabins

Slow Cabins wants to have a positive impact on (wo)man and nature by creating unique experiences in secluded natural environments close to home with the focus on raising awareness and on rebuilding the local natural environment. ⁠

Different, slower and better.⁠

#timewellspent ⁠⁣⁠#disconnect #unplug #reconnect #offline #stolp⁠
...

9 0

Early panorama views ✨ ...

0 9

HERFSTTRIP 🍂🍁

Een kampvuur met een cider en goed gezelschap, wat heb je nog meer nodig?

We waren er even tussenuit, maar beginnen vanaf 1 november met personal training en groepslessen in de Oisterwijkse bossen!

Ga voor meer informatie naar www.fitnovation.nl 💪

#fitnovation #herfsttrip #autumn #campfire #kampvuur #herfst #slowcabins #slowcabin #sport #oisterwijksport #groeplessenoisterwijk #bootcampoisterwijk #bootcampsoisterwijk
...

18 2

JOURNAL

Wat onze gasten zeggen

Over een weekend Slow Cabins

Wat zijn 'Slow Cabins®'?

Slow Cabins® zijn tijdelijke eco huisjes die volledig zelfvoorzienend zijn op het vlak van water en elektriciteit. Ze staan op geheime locaties dichtbij huis en er is geen internet, waardoor je heerlijk kan vertragen en loskomen van de stress van alledag. Nieuwsgierig? Bekijk de foto’s hier!

Wat betekent 'zelfvoorzienend'?

Zelfvoorzienend verblijven is uniek. Je krijgt niet alleen een betere voeling met de basiselementen van het leven maar ook meer respect voor de natuur en omgeving. Je leert het trage ritme van de natuur kennen en het aanvaarden zoals het is.

Bij aankomst start je bij ons letterlijk met een opgeladen batterij, verkregen door autonome energieopwekking. Daarnaast beschik je ook over een aanzienlijk waterreservoir met gefilterd regenwater. Hiermee kan je bij normaal gebruik enkele dagen volledig zelfvoorzienend en ‘zero impact’ leven (zelfs tijdens de wintermaanden).

Tijdens een zelfvoorzienend verblijf is een bewuste omgang met energie en water noodzakelijk. Met behulp van sensibilisering en actieve bewustwording proberen we je voetafdruk tijdens je zelfvoorzienend verblijf te verkleinen. Off-the-grid verblijven is niet langer een romantische droom, maar pure realiteit!

Op welke locaties staan 'Slow Cabins®?

Onze Slow Cabins® staan op tijdelijke locaties die we omwille van privacy redenen geheim houden. Maak je niet ongerust, ze bevinden zich op maximaal 2 uur rijden van de grootsteden (Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Luik, Namen en Brugge), dus er is er altijd eentje bij jou in de buurt! Als je bij ons boekt, ontvang je twee weken voor je vertrek informatie over hoe je bij jouw Slow Cabin moet geraken en wat er in de buurt allemaal te doen is van leuke wandelingen tot gezellige lokale horeca en andere verrassende trage activiteiten.

Met hoeveel mensen kan je in een 'Slow Cabin'?

In een Time For Two Slow Cabin kan je met 2 verblijven. Ben je dus op zoek naar een origineel weekendje weg met een vriend of vriendin of wil je er voor een romantische paar nachten tussenuit met je partner. Dan is een Time For Two de ideale keuze!

In een Time For Family Slow Cabin kan je met 2-4 personen verblijven. Ben je dus op zoek naar een origineel weekendje weg met je gezin of vrienden. Dan is een Time For Family de ideale keuze!

Help, ik moet mijn verblijf annuleren!

Oei, dat is erg jammer! Contacteer ons snel via info[at]slowcabins.com, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Neem ik zelf eten mee of kan ik maaltijden bijboeken?

Wegens de logistieke complexiteit van Slow Cabins®® is het nog niet mogelijk om maaltijden bij te boeken. Volledig aan jou de keuze om zelf eten mee te brengen, ter plaatse in de lokale winkeltjes iets te kopen of in de buurt op restaurant te gaan. In onze brochures, die je een tweetal weken voor vertrek ontvangt, staan allerlei leuke tips over waar je lokale streekproducten kunt kopen en waar de beste restaurants te vinden zijn.

Wat is aanwezig in een 'Slow Cabin'?

Slow Cabins® zijn relatief kleine huisjes (< 40 m2) waar alles aanwezig is wat je nodig hebt en niets wat je niet nodig hebt.

Elke Slow Cabin is uitgerust met een queen-sized bed (bedlinnen inbegrepen), een badkamer met een warme douche en toilet, een houtkachel in de woonkamer, een kleine uitgeruste keuken met kleine koelkast, een kookplaat met 2 vuurtjes, servies, kookgerei en houtbarbecue (buiten) met grilplaat en outdoor zitmeubels. Alles is voorzien om de barbecue aan te steken.

Verder zijn de meeste basisingrediënten en voorzieningen voor de keuken en badkamer, zoals olijfolie, kruiden, koffie, thee, zeep en handdoeken, aanwezig.

Door enkel het meest noodzakelijke aan te bieden, willen we onze gasten meer rust en geluk schenken.

Zijn er ook activiteiten in en rond de 'Slow Cabin'?

Absoluut! We sturen je twee weken voor je vertrek informatie over de locatie, reisroute en omgeving, inclusief geheime lokale tips en verrassende trage activiteiten.

Blijf op de hoogte

We delen nooit je persoonlijke gegevens met derden.