Natuurbijdrage

Slow Cabins® boomt mee aan de groene wereld van morgen

Met onze zelfvoorzienende Slow Cabins® gaan we voor een minimale impact op de natuur en kiezen we bewust voor een circulair design met schone autonome technologieën. Maar daar eindigt onze groene missie niet.

Bijkomend planten we voor elk verblijf samen met onze lokale partners een boom in een natuurgebied. Een boom haalt CO2 uit de lucht, voorziet voedsel voor dieren, reduceert fijn stof, en nog veel meer. In 2018 plantte we samen met Natuurpunt 150 bomen voor hun campagne ‘Bos voor Iedereen’. Hierover vind je meer informatie op https://www.natuurpunt.be/pagina/word-partner-van-bos-voor-iedereen .

Waerbeke Stichting

 Dit jaar gaat er naast vaste bijdrage voor het aanplanten van bomen bij elke boeking ook € 10 naar het behoud en de ontwikkeling van Vlaamse stiltegebieden voor elke aankoop van een cadeauvoucher van minstens 185€. En dit in samenwerking met partner Waerbeke stichting.

Waerbeke, gelegen in het hart van het allereerste Vlaamse stiltegebied Dender-mark, koestert en bevordert de beleving van stilte, rust en ruimte in Vlaanderen en Brussel. In al haar initiatieven tracht Waerbeke de verbindende en verdiepende waarde van stilte onder de aandacht te brengen en bij te dragen en het behoud en ontwikkeling van Vlaamse stiltegebieden.

 

Natuurpunt

 In het kader van de ‘Bos voor Iedereen’ campagne van Natuurpunt werden in Vlaanderen vorig jaar meer dan 60.000 bomen in de grond gestopt door Natuurpuntvrijwilligers, partners, leden en een hoop klimaatbewuste sympathisanten.

Slow Cabins droeg daar samen met haar gasten ook 150 bomen aan bij.

Meer info over de bos voor iedereen campagne vind je hier

 

Kempens Landschap

In 2018 plantte we samen met Kempens Landschap 50 bomen op verschillende plekken. Door gericht beheer en aanplanting van streekeigen struiken en bomen wordt op de verschillende plekken een meer diverse biotoop gestimuleerd.

Door meer bomen te planten, kunnen toekomstige generaties blijven genieten van het diverse ecosysteem van onze Aarde. Zo bouwen we samen aan de groene wereld van morgen.

Door meer bomen te planten, kunnen toekomstige generaties blijven genieten van het diverse ecosysteem van onze Aarde. Zo bouwen we mee aan de groene wereld van morgen.

 

Lees meer over onze visie op natuur en natuurbeleving op onze concept pagina