nlen


"Even ontsnappen aan de hectiek van de stad, op een geheime plek in de natuur, vlak bij huis. De rust en eenvoud opzoeken in een zelfvoorzienende, ‘off the grid’ eco-cabin. Dat is slow travel op zijn best. Dat is Slow Cabins."

Overnachten
in de natuur

De natuur als bron van energie en inspiratie. Dat zie je, ruik je, hoor je en proef je. Laad jezelf op en verbind met elkaar en de omgeving.

Een kort verblijf in de natuur doet wonderen voor de mentale en fysieke gezondheid van de drukke stedeling. Dat blijkt uit tal van wetenschappelijke onderzoeken, zo ook ons eigen uitgebreid onderzoek in samenwerking met enkele vooraanstaande universiteiten. Een opmerkelijke daling van het stressniveau, een verlaging van bloeddruk en hartritme en minder angstgevoelens zijn maar enkele van de vele voordelen. Bovendien boost de natuur onze creativiteit en biedt ze volop ruimte voor nieuwe ideeën en perspectieven.

Slow Cabins kiest daarom resoluut voor unieke, geheime en afgelegen locaties met een ultiem natuurgevoel en panoramisch uitzicht. Onze autonome ecodesign-cabins staan in niet-kwetsbare natuur, zonder andere huisjes in de buurt en zonder visuele pollutie. Fietsroutes, wandelpaden en natuurparken of bossen bevinden zich telkens op een steenworp van de cabin.

Zo creëren wij voor onze gasten de ideale context om in alle rust en stilte van elkaar en de prachtige omgeving te genieten. Vertraag, laat de rat race los, en ontdek wat de natuur voor jou in petto heeft.

Een geheime locatie
dicht bij huis

Laat los en vertrouw onze keuze. Wij selecteren enkel bijzondere, onontdekte locaties, weg van de massa.

Slow Cabins neemt je alle zorgen uit handen die gepaard gaan met het plannen van een tripje. Slechts twee weken voor vertrek kom je te weten waar je je kortverblijf in de natuur zal doorbrengen en hoe je er kan geraken. Voor onze mobiele cabins selecteerden wij de mooiste, afgelegen plekjes, op slechts twee uur rijden van de Europese grootsteden. Zo is er altijd een Slow Cabin bij jou in de buurt.

Zelfvoorzienende natuurhuisjes

Tijd voor een nieuwe off-the-grid-revolutie. We gaan voor een minimale impact op het milieu en kiezen bewust voor circulair design en schone autonome technologieën.

Slow Cabins verhuurt niet alleen eco-cabins, wij ontwerpen en bouwen ze ook zelf. Daarbij houden wij ons aan een strikt circulair ecodesign met een minimale impact op het milieu. We gaan volledig off the grid, zonder aansluiting op het elektriciteits- of waternet. Wifi en andere stoorzenders laten we achterwege.

Dat betekent echter niet dat wij technologie de rug toekeren. Voor onze eco-cabins kiezen wij immers voor hoogkwalitatieve, duurzame materialen en innovatieve, circulaire technieken:

  • Onze zelfvoorzienende Slow Cabins werken voor 100% op zonne-energie.
  • De cabins zijn gemaakt van 100% duurzaam hout.
  • Het water uit de kraan is gezuiverd regenwater, opgevangen en gezuiverd via een slim filtersysteem met koolstoffilters.
  • De inhoud van het droogtoilet wordt gecomposteerd.
  • Naast een goede isolatie wordt een kwalitatieve houtkachel aangevuld met infrarood-verwarmingspanelen.

Voor een optimaal welzijnsgevoel, trekken we volop de kaart van emotioneel minimalisme, zoals we dat kennen uit Scandinavië en Japan. Warme, rustgevende materialen en een beperkt aantal objecten in de cabin. Zo kunnen stadsmensen in onze prikkelarme natuurhuisjes volledig ontkoppelen van alle hectiek en technologie, met zijn tweetjes of met het hele gezin. Kortom, ‘Time off for the always on’.

We werken ook met lokale ondernemers en ambachtslieden die onze passie voor hoogwaardige producten en onze liefde voor de natuur delen:

Falcon Wignac Sonneglas Weltevree Yumeko Hannemans Niko

SLOW TRAVEL
OP ZIJN BEST

Als Europese pionier in wellness travel willen we impact hebben op de samenleving: hoe kan het anders, trager en beter? In plaats van massatoerisme met een negatieve impact op de natuur, gaan wij voor mindful slow travel: lokaal en op een trager tempo genieten, waarbij je bewust omgaat met de omgeving en de natuur.

Ons eco-hospitality-concept sluit aan bij de nieuwe behoeften van millennials en stedelingen om kleiner, eenvoudiger en low impact te leven en te reizen. We zetten in op unieke reisbelevingen met een positieve impact op het milieu én de lokale economie.

Slow Cabins is dan ook onlosmakelijk verbonden met groeiende en bloeiende lokale gemeenschappen, volledig in lijn met ‘Reizen naar morgen’. Wij zijn ons bovendien bewust van onze maatschappelijke rol en herinvesteren graag in natuuropbouw en lokale natuurbehoudprojecten.

Onze ambitie? Als kwaliteitsmerk voor eco-hospitality doorgroeien tot hét Europese boekingplatform.

Discover our cabins

Wat onze gasten zeggen over hun verblijf

testimonial 01
testimonial 02
testimonial 03
Review van: Ninette & Kristof

"Wat hebben wij genoten van ons verblijf in de Slow Cabin! Even vertragen en rustig meedeinen op de korte winterse dagen bij de gloed van het kampvuur ..."

Review van: Katrien & Charles

"Echt genoten van de prachtige omgeving en de rust (vooral van staren in het haardvuur - wat een luxe!). Wij zien een tweede ervaring zeker zitten!"

Review van: Jenna & Koen

"Wat een heerlijke ervaring! Een zalig gevoel om even te kunnen ontsnappen een de drukte (onze 2 kindjes hebben we voor de gelegenheid even thuis gelaten ...). We zijn benieuwd naar de Slow Cabins op andere locaties. Deze was alvast een grote aanrader!"

next ›