nlenfr

Slow Cabins wil een positieve impact creëren op mens en natuur. Dit doen we via unieke natuurbelevingen, off-grid sensibilisering en actieve natuuropbouw in eigen land. ANDERS, TRAGER EN BETER

ODE AAN DE TIJD

Maak kennis met de ‘Slow Movement’. Een culturele revolutie en positief antwoord op de mythe dat:

  • Snel altijd goed is
  • Kwantiteit boven kwaliteit gaat
  • Goedkoop beter is als ‘duurkoop’

De Slow Movement brengt ode aan tijd, kwali-teit, diepgang en verbinding. Traagheid en onthaasten als remedie tegen een versnelde en losgeslagen hectische maatschappij. Ook binnen de reiswereld is deze beweging in volle opmars en helpt ze gasten intenser te laten genieten van de tijd, het gezelschap, en de plek waar ze zijn. Als Europese Slow Travel pionier dompelt Slow Cabins® je onder in een nieuwe manier van reizen en vrije tijdsbesteding, anders, beter en trager.

Maak kennis met Slow Travel

OFF-GRID TECHNOLOGIE ALS BONDGENOOT

Het unieke eco-design van Slow Cabins® helpt gasten optimaal te verbinden met de natuur én elkaar. In de binnenruimte zijn rust, ‘low tech’ en digitaal minimalisme troef. Terwijl de zelfvoorzienende ‘high tech’ technologie en het circulaire design de impact op de omgeving tot het minimum beperkt.

Slow Cabins® kiest er bewust voor om de negatieve gevolgen op mens, milieu en omgeving te minimaliseren en de positieve impact op de fysieke en mentale weerbaarheid te maximaliseren. Groene off-grid technologie als bondgenoot om het anders te doen; prikkelarme ‘detox’ faciliteiten voor optimale wellness en wellbeing.

Ontdek ons revolutionair eco-design

NATUUR BE-LEVEN

Stadsbewoners tonen vandaag een enorme belangstelling voor natuur en hoewel het wonderen doet voor de weerbaarheid voelen ze zich er steeds meer van losgekoppeld.

In een Slow Cabin spenderen gasten een aantal dagen in verborgen, niet-kwetsbare natuur vlakbij huis. Ze ontsnappen even aan de stadsdrukte en leren opnieuw te leven op het ritme van de natuur. Bovendien dragen ze actief bij aan de (her)opbouw van de natuur. Zo plant Slow Cabins voor elke geplaatste boeking een nieuwe boom en investeren we jaarlijks in lokale natuurprojecten via ons eigen Impact Fund.

Op die manier zorgen Slow Cabins en haar gasten samen voor een netto groene meerwaarde waarbij meer gasten ook zorgen voor meer natuur in plaats van andersom.

Onze visie op natuurbeleving

EEN POSITIEVE IMPACT

Slow Cabins® is een antwoord op meerdere belangrijke maatschappelijke trends. Een concept met een toekomstvisie die unieke natuurbelevingen (mens) wil combineren met lokale natuuropbouw (natuur). Samen willen we met onze community van gasten en partners een positieve impact leveren op onze maatschappij.

Slow Cabins zal de komende jaren haar Europese voortrekkersrol in off-grid innovaties en slow travel blijven versterken.

Lees ons verhaal en ambitie