Eindelijk terug naar buiten!

juni 11, 2021

,

Ontsnap aan de stadsdrukte, onthaast en verbind. Met twee of met de familie. Bij Slow Cabins staat  ‘disconnect to reconnect’ centraal. Daarom nodigen we je uit om deze zomer meer tijd in de natuur door te brengen. Tijd doorbrengen in de natuur zorgt ervoor dat we de zaken die belangrijk zijn in ons leven herontdekken, vanuit een nieuwe perspectief bekijken en creatiever worden.

Is nu in eigen land of ergens ver weg, dit zijn onze favoriete manieren om de natuur in te trekken tijdens de zomer.

Ga eens langs de botanische tuin. 

Zeker voor stedelingen is dit een makkelijke en heerlijke manier om de natuur te herontdekken. Los van het feit dat de meeste botanische tuinen een oase van rust zijn, is ook gewoon inspirerend om op te gaan in de brede waaier van geuren en kleuren die de zomerse natuur rijk is. Zelfs gewoon even zitten op de bank en de tijd nemen om te luisteren naar het zoemen van de bijen en het zingen van de wind kan wonderen doen voor ons lichaam en onze geest.

Geniet van een picknick

Een picknick is altijd een soort mini vakantie. Het perfecte excuus om de sleur te doorbreken. Samen tijd doorbrengen in de zon zorgt niet enkel voor een beter gemoed en vermindering van stress, het is ook een heerlijke manier om bij te praten met vrienden en de banden aan te scherpen met familie. Bovendien zorgt het ‘golden hour’ altijd voor de meest schitterende zichten én foto’s wat het enkel maar leuker maakt om te doen. 

Naar buiten gaan om te bewegen

Met sporten in openlucht win je twee keer. Je bent in beweging en spendeert tijd buiten. De buitenlucht alleen al maakt het sporten aangenamer. Verder helpt het je om te leven in het moment en versterkt het je verbinding met de omgeving. 

Summer | Go for an outdoor hike

Ontdek eens een nieuwe wandelroute

Of je nu nieuw bent in de wandelsport of een fervent wandelaar, profiteer van het warme weer en de lange dagen om eropuit te trekken en nieuwe routes en streken te ontdekken. Je voelt je niet enkel op avontuur maar nieuwe oorden opzoeken helpt je geest om te ontspannen en de pauzeknop in te drukken. De afstand of moeilijkheidsgraad zijn van geen belang, gewoon op pad gaan is al genoeg om van de voordelen voor geest en lichaam te ervaren. Mens sana in corpore sano! 

Verblijf een paar nachten in de natuur

Drie dagen in de natuur doorbrengen lijkt de juiste plek te zijn om je te helpen al het lawaai en alle meldingen echt uit te schakelen. Natuur helpt je ook beter te slapen, omdat het je interne klok terugzet naar een natuurlijke slaapcyclus, wat leidt tot een dieper gevoel van ontspanning.

Summer | View of the outdoors

Klaar voor je volgende slow escape in de natuur? Reserveer nu jouw Slow Cabin op een geheime plaats in verborgen groen. 

Read more journals

SHARE THIS ARTICLE

If you enjoyed reading this story, why not share it?