Frequently Asked Questions

Wat zijn ‘Slow Cabins’ eigenlijk?

Slow Cabins zijn tijdelijke eco huisjes die volledig zelfvoorzienend zijn op het vlak van water en electriciteit. Ze staan op geheime locaties dichtbij huis en er is geen internet, waardoor je heerlijk kan vertragen en loskomen van de stress van alledag. Nieuwsgierig? Bekijk de foto’s hier!

Waar staan de Slow Cabins?

Onze Slow Cabins staan op tijdelijke locaties die we strikt geheim houden. Maak je niet ongerust, ze bevinden zich op maximaal 2 uur rijden van de grootsteden (Antwerpen, Brussel, Gent, Luik, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag), dus er is er altijd eentje bij jou in de buurt! Als je bij ons boekt, krijg je twee weken voor je vertrek uitleg hoe je bij jouw Slow Cabin moet geraken.

Heb je een auto nodig om tot bij een Slow Cabin te geraken?

Natuurlijk niet! We dragen ecologie hoog in het vaandel, dus al onze Slow Cabins zijn gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Waarom moet je minstens 2 nachten boeken?

Bij Slow Cabins geloven we dat je pas volledig van het concept geniet bij een langer verblijf. Het concept werkt ook met een logistiek decentrale korte keten waardoor een dagelijkse onderhoudsbeurt te complex is en een te grote impact op de omgeving heeft.

Hoeveel mensen kunnen er in een Slow Cabin?

Heb je een groot gezin of wil je met een stel vrienden boeken? Leuk! Dat kan tot en met 5 personen, omdat we de impact van onze cabins op het milieu zo laag mogelijk willen houden.

Hoe kan je een verblijf boeken en betalen?

Wij werken met een automatisch boekingssysteem. Zo kun je eenvoudig en veilig online reserveren. Wens je op een andere manier te reserveren of met de goede ouderwetse bankoverschrijving? Geen probleem. Contacteer ons gewoon even via het contactformulier of rechtstreeks via info@slowcabins.com en wij sturen jou alle details op.

Kan ik een factuur krijgen?

Natuurlijk! Zodra je hebt betaald, krijg je samen met de bevestiging meteen je factuur toegestuurd. Vind je de mail niet terug? Of ben je bij je betaling vergeten je BTW-nummer te vermelden? Stuur een mailtje naar info@slowcabins.com, wij helpen je zo snel mogelijk verder.

Kan je een Slow Cabin huren als bedrijf?

Absoluut! Bedrijven kunnen een Slow Cabin per dag huren voor vergaderingen. Dat gaat niet via de website, enkel via e-mail (info@slowcabins.com). Een factuur kan hier uiteraard voor worden voorzien!

Help, ik heb een probleem met de betaling!

No stress! Contacteer ons gewoon even via het contactformulier of rechtstreeks via info@slowcabins.com en wij helpen je graag verder.

Help, ik moet mijn verblijf annuleren!

Oei, dat is erg jammer! Contacteer ons snel via info@slowcabins.com, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Help, ik heb een problem met mijn voucher!

No stress! Contacteer ons snel even via het contactformulier of rechtstreeks via info@slowcabins.com en wij helpen je graag verder.

Help, mijn voucher gaat vervallen!

Je voucher is een jaar geldig vanaf aankoopdatum. Had je het te druk om een uitje te boeken? Dan heb jij duidelijk nood aan een verblijf in een van onze Slow Cabins! 😉 Mail snel naar info@slowcabins.com om je voucher te verlengen. Voor 40 euro kan je de geldigheid met 6 maanden verlengen, voor 75 euro een volledig jaar.

Help, ik heb een probleem en moet jullie dringend contacteren!

No stress! Mail snel naar info@slowcabins.com en beschrijf je probleem, dan kunnen we je zo snel mogelijk verder helpen. Kan je niet wachten op antwoord? Stel je vraag aan onze chatbot.

Ik neem mijn kids mee, wat moet ik zelf nog meenemen?

Wij houden van families en kinderen! De cabin Time For Family is kindvriendelijk ingericht om het jouw kinderen zo aangenaam mogelijk te maken. Op aanvraag kunnen wij bijzondere accessoires (bv. babybedje) klaarzetten. Gelieve dit expliciet in het aanvraagformulier bij jouw reservatie onder ‘opmerkingen’ te vermelden.

Hou er zeker ook rekening mee dat Slow Cabins relatief kleine huisjes zijn (<40 m2) met beperkte opbergruimtes. We geloven erin dat wij jou en je gezin meer rust en geluk kunnen geven door enkel het hoogstnoodzakelijke in de cabin aan te bieden. Daarom raden wij jou aan om enkel de belangrijkste persoonlijke ‘spullen’ zoals een boek, teddyberen, papflesjes en dergelijke mee te nemen. Laat ons maar even alles lekker regelen zodat jij en je geliefden optimaal kunnen relaxen!

Hoe ver zijn de cabines verwijderd van de hulpdiensten?

Veiligheid heeft voor ons de hoogste prioriteit. Onze cabins bevinden zich weg van de drukke wereld maar steeds op een veilige en (voor hulpdiensten) bereikbare plaats in de natuur. We laten ook steeds de telefoonnummers en adressen achter van de lokale hulpdiensten. Lokale autoriteiten zijn op de hoogte van jouw verblijf. We raden je wel aan om geschikte (outdoor) kledij mee te nemen. In de cabin bevindt zich een EHBO-koffertje en brandblusapparaat voor noodgevallen.

Zijn er ook activiteiten in en rond de Slow Cabin?

Absoluut! Twee weken voor je verblijf sturen we je niet alleen de locatie op maar ook een beknopte gids met alle leuke activiteiten die er te doen zijn rond je Slow Cabin.

Wat bedoelen jullie met ‘zelfvoorzienend’?

Zelfvoorzienend verblijven is uniek. Je krijgt niet alleen een betere voeling met de basiselementen van het leven maar ook meer respect voor de natuur en omgeving. Je leert het trage ritme van de natuur kennen en aanvaarden zoals het is.

Bij aankomst start je bij ons letterlijk met een opgeladen batterij, verkregen door autonome energieopwekking. Daarnaast beschikken je ook over een aanzienlijk waterreservoir met gefilterd regenwater. Hiermee kan je bij normaal gebruik enkele dagen volledig zelfvoorzienend en ‘zero impact’ leven (zelfs tijdens de wintermaanden).

Tijdens een zelfvoorzienend verblijf is een bewuste omgang met energie en water noodzakelijk. Zo kun je tijdens je verblijf de mate van zelfvoorziening via een display in onze slow cabin volgen, alsook de stand van het regenwaterpeil. Dit zorgt voor een sensibilisering en actieve bewustwording van de positieve voetafdruk tijdens een zelfvoorzienend verblijf. Off-the-grid verblijven is geen romantische droom, maar pure realiteit!

Ik boek in de winter, is het dan koud in de Slow Cabin?

Onze Slow Cabins zijn zeer goed geïsoleerd met enkel natuurlijke materialen. Binnen bevindt zich een hoog efficiënte houtkachel die in een mum van tijd de ruimte opwarmt. Heerlijk warm en gezellig, zelfs voor de grootste koukleumen! 😉

Mogen we in een Slow Cabin gewoon doen wat we willen?

Wij verwachten dat je respect toont voor de mooie natuur, de lokale omgeving maar ook de aangeboden materialen. Bij problemen zijn we genoodzaakt de nodige passende maatregelen te nemen (cfr. schaderegeling in Algemene Voorwaarden).

Mag ik mijn huisdier meenemen?

We houden van dieren. Echter om hygiënische redenen en mogelijke allergieën bij andere gasten zijn we genoodzaakt om huisdieren momenteel niet toe te staan in en rond de Slow Cabins. Onze ecohutten zijn daarenboven vervaardigd uit krasgevoelige materialen. De aanwezigheid van dieren in deze compacte leefruimte maakt daarom de kans op schade groter.

Ik heb zelf een tip voor een ideale Slow Cabin locatie!

Ken of heb je prachtige locaties voor een Slow Cabin? Stuur ons zeker een mailtje op info@slowcabins.com en wij bekijken of we iets voor of met jou kunnen doen.