Frequently Asked Questions

Locatie en verblijfsduur

Momenteel bevinden er zich meerdere Slow Cabins op een aantal geheime locaties in België op maximum 2 uur reisafstand van de grootsteden Antwerpen, Brussel, Gent, Luik, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Slow Cabins zal binnenkort nieuwe locaties in Europa openen. Kent of heeft u prachtige locaties voor een Slow Cabin? Stuur ons zeker een mailtje op info@slowcabins.com en wij bekijken of wij iets voor u of met u kunnen doen.

Voor particulieren geldt er een minimum van 2 nachten voor overnachtingen in de cabin. Bedrijven kunnen de cabin per dag huren voor vergaderingen. Slow Cabins gelooft dat haar gasten pas volledig van het concept genieten bij een langer verblijf. Het concept werkt ook met een logistiek decentrale korte keten waardoor een dagelijkse onderhoudsbeurt te complex en een te grote impact op de omgeving zou hebben.

Omgeving en activiteiten

We geven onze gasten tijdens hun verblijf persoonlijke inside tips over de omgeving en leuke lokale activiteiten of bijzonderheden voor jong en oud. Indien gewenst, kunnen we onze gasten ook bijkomende dienstverlening aanbieden zoals fietsenverhuur, wellness reservaties, etc. Dit kan via het aanvraagformulier ingediend worden.

Zelfvoorziening

Zelfvoorzienend verblijven is uniek. Je krijgt niet alleen een betere voeling met de basiselementen van het leven maar ook meer respect voor de natuur en omgeving. Je leert het trage ritme van de natuur kennen en aanvaarden zoals het is.

Onze gasten starten bij aankomst letterlijk met een opgeladen batterij, verkregen door autonome energieopwekking. Daarnaast beschikken ze ook over een aanzienlijk waterreservoir met gefilterd regenwater. Hiermee kan men bij normaal gebruik enkele dagen volledig zelfvoorzienend en ‘zero impact’ leven (zelfs tijdens de wintermaanden).

Tijdens een zelfvoorzienend verblijf is een bewuste omgang met energie en water noodzakelijk. Zo kunnen gasten tijdens hun verblijf de mate van zelfvoorziening via een display in onze slow cabin volgen, alsook de stand van het regenwaterpeil. Dit zorgt voor een sensibilisering en actieve bewustwording van de positieve voetafdruk tijdens een zelfvoorzienend verblijf. Off the grid verblijven is geen romantische droom, maar pure realiteit!

Verwarming

De Slow Cabins zijn zeer goed geïsoleerd met enkel natuurlijke materialen. Binnen bevindt zich een hoog efficiënte houtkachel die in een mum van tijd de ruimte opwarmt. Heerlijk warm en gezellig!

Kinderen

Wij houden van families en kinderen! De cabin Time For Family is kindvriendelijk ingericht om de kinderen het zo aangenaam mogelijk te maken. Op aanvraag kunnen wij bijzondere accessoires (bv. babybedje) klaarzetten. Gelieve dit expliciet in het aanvraagformulier bij jouw reservatie onder ‘opmerkingen’ te vermelden.

Hou er aub ook rekening mee dat Slow Cabins relatief kleine huisjes zijn (<40 m2) met beperkte opbergruimtes. We geloven erin dat wij onze gasten meer rust en geluk kunnen geven door ze enkel het hoogstnoodzakelijke in de cabin aan te bieden. Daarom raden wij onze gasten aan om enkel de belangrijkste persoonlijke ‘spullen’ zoals een boek of dergelijke mee te nemen. Laat ons maar even alles lekker regelen zodat jullie optimaal kunnen relaxen!

Veiligheid

Veiligheid heeft voor ons de hoogste prioriteit. Onze cabins bevinden zich weg van de drukke wereld maar steeds op een veilige en (voor hulpdiensten) bereikbare plaats in de natuur. We laten ook steeds de telefoonnummers en adressen achter van de lokale hulpdiensten. Lokale autoriteiten zijn op de hoogte van jullie verblijf. We raden onze gasten wel aan om geschikte (outdoor) kledij mee te nemen. In de cabin bevindt zich een EHBO koffertje en brandblusapparaat voor noodgevallen.

Respect

Slow Cabins verwacht dat hun gasten respect tonen voor de mooie natuur, de lokale omgeving maar ook de aangeboden materialen. Bij problemen zijn we genoodzaakt de nodige passende maatregelen te nemen (cfr. schaderegeling in Algemene Voorwaarden)

Huisdieren

We houden van dieren. Echter om hygiënische redenen en mogelijke allergieën bij andere gasten zijn we genoodzaakt om huisdieren momenteel niet toe te staan in en rond de Slow Cabins. Onze ecohutten zijn daarenboven vervaardigd uit krasgevoelige materialen. De aanwezigheid van dieren in deze compacte leefruimte maakt daarom de kans op schade groter.

Betalen

Wij werken met een automatisch boekingssysteem. Zo kunnen onze gasten eenvoudig en veilig online reserveren. Wenst u op een andere manier te reserveren of met de goede ouderwetse bankoverschrijving? Geen probleem. Contacteer ons gewoon even via het contactformulier of rechtstreeks via info@slowcabins.com en wij sturen jou alle details op.

Annulering

Wij raden onze gasten aan een eigen annuleringsverzekering te nemen, aangezien we geen terugbetaling bij annulering kunnen garanderen. In de mate van het mogelijke en onvoorziene omstandigheden helpen we wel onze gasten zo goed mogelijk om in onderling overleg een nieuwe gepaste datum te vinden.