Frequently Asked Questions

Over het concept

Wat zijn ‘Slow Cabins’ eigenlijk?

Slow Cabins zijn tijdelijke eco huisjes die volledig zelfvoorzienend zijn op het vlak van water en elektriciteit. Ze staan op geheime locaties in verborgen natuur dichtbij huis en er is geen internet, waardoor je heerlijk kan vertragen en loskomen van de stress van alledag. Nieuwsgierig? Bekijk de foto’s hier!

Wat bedoelen jullie met ‘zelfvoorzienend’?

Zelfvoorzienend verblijven is uniek. Je krijgt niet alleen een betere voeling met de basiselementen van het leven maar ook meer respect voor de natuur en omgeving. Je leert het trage ritme van de natuur kennen en het aanvaarden zoals het is.

Bij aankomst start je bij ons letterlijk met een opgeladen batterij, verkregen door autonome energieopwekking. Daarnaast beschik je ook over een aanzienlijk waterreservoir met gefilterd regenwater. Hiermee kan je bij normaal gebruik enkele dagen volledig zelfvoorzienend en ‘zero impact’ leven (zelfs tijdens de wintermaanden).

Tijdens een zelfvoorzienend verblijf is een bewuste omgang met energie en water noodzakelijk. Met behulp van sensibilisering en actieve bewustwording proberen we je voetafdruk tijdens je zelfvoorzienend verblijf te verkleinen. Off-the-grid verblijven is niet langer een romantische droom, maar pure realiteit!

Waar staan de Slow Cabins?

Onze Slow Cabins staan op tijdelijke locaties die we strikt geheim houden. Maak je niet ongerust, ze bevinden zich op maximaal 2 uur rijden van de grootsteden (Antwerpen, Brussel, Gent en Brugge), dus er is er altijd eentje bij jou in de buurt! Als je bij ons boekt, ontvang je twee weken voor je vertrek informatie over hoe je bij jouw Slow Cabin moet geraken en wat er in de buurt allemaal te doen is van leuke wandelingen tot gezellige lokale horeca en andere verassende trage activiteiten.

Heb je een auto nodig om tot bij een Slow Cabin te geraken?

Natuurlijk niet! We dragen ecologie hoog in het vaandel, dus al onze Slow Cabins zijn makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Mag ik mijn huisdier meenemen?

We houden van dieren. Echter om hygiënische redenen en mogelijke allergieën bij andere gasten zijn we genoodzaakt om huisdieren momenteel niet toe te staan in en rond de Slow Cabins. Onze ecohutten zijn daarenboven vervaardigd uit krasgevoelige materialen. De aanwezigheid van dieren in deze compacte leefruimte maakt daarom de kans op schade groter.

Met hoeveel mensen kan je verblijven in een Slow Cabin?

Wil je graag een Slow Cabin met je gezin of met een stel vrienden boeken? Leuk! Dat kan tot en met 4 personen, omdat we de impact van onze cabins op het milieu zo laag mogelijk willen houden.

Onze Time for Family cabins bieden ook de mogelijkheid om een baby/peuter mee te nemen. Op aanvraag kunnen wij een babybedje klaar zetten. Gelieve dit te selecteren tijdens  jouw reservatie onder ‘extra services’.

Vouchers en reservaties

Hoe kan ik een verblijf boeken en betalen?

Wij werken met een automatisch boekingssysteem. Zo kun je eenvoudig en veilig online reserveren. Wens je op een andere manier te reserveren of met een goede ouderwetse bankoverschrijving? Geen probleem. Contacteer ons gewoon even via het contactformulier of rechtstreeks via info[at]slowcabins.com en wij sturen jou alle details op.

Waarom moet je minstens 2 nachten boeken?

Bij Slow Cabins geloven we dat je pas volledig van het concept geniet bij een langer verblijf. Het concept werkt ook met een logistiek decentrale korte keten waardoor een dagelijkse onderhoudsbeurt te complex is en een te grote impact op de omgeving heeft.

Waarom kan ik enkel inchecken op maandag, woensdag of vrijdag?

Om logistieke redenen is het te complex dagelijkse check-ins toe te staan. Dankzij vaste check-in momenten kunnen wij onze hoge standaarden blijven behouden.

Kan ik een Slow Cabins verblijf schenken?

Natuurlijk! Je kan hier een voucher aankopen.

Kan ik mijn voucher verlengen?

Je voucher is een jaar geldig vanaf aankoopdatum. De vervaldatum heeft enkel betrekking tot het gebruiken van de vouchercode. Je kan dus perfect een datum reserveren die buiten de vervalperiode valt.

Had je het toch te druk om een uitje te boeken? Dan heb jij duidelijk nood aan een verblijf in een van onze Slow Cabins! 😉 Mail snel naar info@slowcabins.com om je voucher te verlengen. Voor 40 euro kan je de geldigheid met 6 maanden verlengen, voor 75 euro een volledig jaar.

Kan ik een factuur krijgen?

Natuurlijk! Zodra je hebt betaald, krijg je samen met de bevestiging meteen je factuur toegestuurd. Vind je de mail niet terug? Of ben je bij je betaling vergeten je BTW-nummer te vermelden? Stuur een mailtje naar info@slowcabins.com, wij helpen je zo snel mogelijk verder.

Kan je een Slow Cabin huren als bedrijf?

Absoluut! Bedrijven kunnen een Slow Cabin per dag huren voor vergaderingen. Dat gaat niet via de website, enkel via e-mail (info@slowcabins.com). Een factuur kan hier uiteraard voor worden voorzien!

Help, ik heb een probleem met de betaling!

No stress! Contacteer ons gewoon even via het contactformulier of rechtstreeks via info@slowcabins.com en wij helpen je graag verder.

Help, ik heb een probleem met mijn voucher!

No stress! Contacteer ons snel even via het contactformulier of rechtstreeks via info@slowcabins.com en wij helpen je graag verder.

Help, ik moet mijn verblijf annuleren!

Oei, dat is erg jammer! Contacteer ons snel via info@slowcabins.com, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Over uw verblijf

Neem ik zelf eten mee of kan ik maaltijden bijboeken?

Wegens de logistieke complexiteit van Slow Cabins is het nog niet mogelijk om maaltijden bij te boeken. Volledig aan jou de keuze om zelf eten mee te brengen, ter plaatse in de lokale winkeltjes iets te kopen of in de buurt op restaurant te gaan. In onze brochures, die je een tweetal weken voor vertrek ontvangt, staan allerlei leuke tips over waar je lokale streekproducten kunt kopen en waar de beste restaurants te vinden zijn.

Wat zijn de check-in & check-out uren in de cabin?

Check-out: om 11:00u in de voormiddag
Check-in: vanaf 16:00u in de namiddag

Wat is aanwezig in een Slow Cabin?

Slow Cabins zijn relatief kleine huisjes (<40 m2) waar alles aanwezig is wat je nodig hebt en niets wat je niet nodig hebt.

Elke Slow Cabin is uitgerust met een queen-sized bed (bedlinnen inbegrepen), een badkamer met een warme douche en toilet, een houtkachel in de woonkamer, een kleine uitgeruste keuken met kleine koelkast, een kookplaat met 2 vuurtjes, servies, kookgerei en houtbarbecue (buiten) met grilplaat en outdoor zitmeubels. Alles is voorzien om de barbecue aan te steken.

Verder zijn de meeste basisingrediënten en voorzieningen voor de keuken en badkamer, zoals olijfolie, kruiden, koffie, thee, zeep en handdoeken, aanwezig.

Door enkel het meest noodzakelijke aan te bieden, willen we onze gasten meer rust en geluk schenken.

Zijn er ook activiteiten in en rond de Slow Cabin?

Absoluut! Twee weken voor je verblijf sturen we je niet alleen info over de locatie op maar ook een beknopte gids met alle leuke activiteiten die er te doen zijn in de buurt van je Slow Cabin. Bovendien vind je in de cabin zelf ook nog verschillende wandelroutes en brochures.

Ik neem mijn kids mee, wat moet ik zelf nog meenemen?

Wij houden van families en kinderen! De cabin Time For Family is kindvriendelijk ingericht om het jouw kinderen zo aangenaam mogelijk te maken. Op aanvraag kunnen wij bijzondere accessoires (bv. babybedje) klaarzetten. Gelieve dit te selecteren tijdens  jouw reservatie onder ‘extra services’.

Hou er wel rekening mee dat Slow Cabins relatief kleine huisjes zijn (<40 m2) met beperkte opbergruimte. Wij kiezen zeer bewust om in de Cabin enkel het hoogstnoodzakelijke aan te bieden zodat we jou en je gezin maximale rust en genot kunnen verzekeren. Daarom raden wij je aan om enkel de belangrijkste persoonlijke ‘spullen’ zoals een boekje, teddyberen, papflesjes en dergelijke mee te nemen. Laat ons maar even alles lekker regelen zodat jij en je geliefden ten volle kunnen relaxen!

Zijn de cabins veilig?

Veiligheid heeft voor ons de hoogste prioriteit. Onze cabins bevinden zich weg van de drukke wereld maar steeds op een veilige en (voor hulpdiensten) bereikbare plaats in de natuur. We laten ook steeds de telefoonnummers en adressen achter van de lokale hulpdiensten. Lokale autoriteiten zijn op de hoogte van jouw verblijf. We raden je wel aan om geschikte (outdoor) kledij mee te nemen. In de cabin bevindt zich een EHBO-koffertje en een brandblusapparaat voor noodgevallen.

Ik boek in de winter, is het dan koud in de Slow Cabin?

Onze Slow Cabins zijn zeer goed geïsoleerd met enkel natuurlijke materialen. Binnen bevindt zich een hoog efficiënte houtkachel die in een mum van tijd de hele ruimte opwarmt. Heerlijk warm en gezellig, zelfs voor de grootste koukleumen! 😉