Je voorbereiden op je wintertrip

december 15, 2020

, ,

De tijd van wintertripjes is bijna daar! De dagen worden korter en de temperaturen dalen. De winter staat voor de deur en de natuur doet een dutje. De bomen worden kaal en de dieren maken zich klaar voor hun seizoenslange slaap. Er is iets rustgevend en rustigs aan de natuur die in de winter stilstaat, de perfecte tijd dus om naar buiten te gaan en even terug tot jezelf te komen. Wat is er na een dag in de koude buitenlucht gezelliger dan lekker in een warme cabin te zitten met een warme kop thee in je handen?

Hier zijn enkele tips voor koud weer om je te helpen bij het voorbereiden en genieten van je wintervakantie:

1. Laagjes, laagjes, laagjes..

Of je nu van plan bent om een lange wandeling te maken of gewoon een snel luchtje te scheppen, laagjes zijn de sleutel om ten volle te genieten van de tijd die je buiten doorbrengt. Het is een goede manier om je temperatuur te reguleren zonder dat je naar overal een dikke zware jas mee hoeft te sjouwen. De truc is om te kiezen voor dunne en ademende stoffen – zoals fleece of wol – omdat deze je het makkelijk maken om snel lagen toe te voegen of te verwijderen als dat nodig is. Denk als een skiër maar dan zonder de ski’s en vergeet ook niet om een ​​paar handschoenen en een muts mee te nemen.

2. Breng een paar goede bottines mee

Sneeuw is geweldig om naar te kijken en om in te spelen, maar het kan de grond ook modderig en nat maken, dus zorg ervoor dat je een paar stevigE laarzen bij je hebt. Die bovendien ook waterdicht en geïsoleerd zijn om je sokken droog te houden en je voeten tegen de kou te beschermen. Kies voor een paar met rubberen antislipzolen om grip te behouden op ijzige oppervlakken en te voorkomen dat je in gladde situaties terechtkomt. En nu we toch bezig zijn, raden we je ook zeker aan om tijdens een wandeling in de kou ook skisokken te dragen. Je zal ons later dankbaar zijn.

3. Maak een winterwandeling

Een winterwandeling maken is niet alleen een geweldige manier om op te warmen, de verkwikkende koude lucht kan je geest leegmaken en stress verminderen. Om nog maar te zwijgen van de wonderen die natuurlijk daglicht tijdens deze donkere dagen kunnen doen voor je humeur. Geef je wandeling en je wandelpartner terwijl je bezig bent je volledige aandacht. Geniet van het kraken van de sneeuw onder je laarzen en luister aandachtig naar het geluid van de ijzige boomtakken die rinkelen in de wind. Het zijn momenten die je alleen tijdens een wintertripje meemaakt en het koesteren waard zijn.

4. Niets doen

Laat de kou je uitnodiging zijn om de stilte op te zoeken. Geef jezelf toestemming om niets te doen en zet even alles van je af. Geniet eens van de sterren kijken of richt je aandacht op de vallende sneeuw. Je zal versteld staan ​​van de mentale rust en innerlijke vrede die zulke schijnbaar banale activiteiten met zich meebrengt.

5. Weersta het snoezelen niet

Ga lekker dicht bij de kachel zitten en geniet van het geluid van knetterend vuur en de geur van vers verbrand hout. Steek een kaars aan, wikkel jezelf in een deken en waardeer de eenvoudigste deugden des levens. Of je nu in je eentje een boek leest, samen een verse maaltijd kookt of een bordspelletje speelt met je geliefde(n), deze momenten van vertraging helpen je om op te laden en opnieuw in balans te brengen. Bovendien geven ze een enorme boost aan je creativiteit en productiviteit.

In de leefruimte van elke van onze cabins is een hoog efficiënte houtkachel geïnstalleerd om je zelfs tijdens de koudste winterdagen warm en gezellig te houden. Wist je dat onze cabins zeer goed geïsoleerd zijn door het gebruik van uitsluitend natuurlijke materialen? We hebben ook elke cabin voorzien van benodigdheden voor koud weer, zoals thee en koffie, een startpakket voor vuur en een selectie boeken om u te helpen genieten van jouw wintertripje dit jaar.

Klaar voor je winteravontuur? Boek nu je wintertrip.


Tags : , ,
Read more journals

SHARE THIS ARTICLE

If you enjoyed reading this story, why not share it?