Slow Cabins in HLN

november 9, 2020

Vakantie in eigen land: deze initiatieven organiseren heerlijke staycations

Van clandestiene roadtrips naar de kust tot stiekeme wandelingen in de Vlaamse Ardennen. Ze behoren officieel tot de verleden tijd. Toeristische uitstapjes mogen weer. Maar, wat zijn de leukste opties voor een vakantie à la Belge? 

Op anderhalvemeter kamperen

Met de mobilehomes van Camptoo ben je eindelijk weg van huis, maar wel op een manier die ‘social bubble’-proof is. Door de geborgenheid van je kamper kan je met een gerust hart de Belgische natuur gaan ontdekken. Het is ook dé uitgelezen kans om eens af te wijken van de platgereden paden. 

Rustig aan met Slow Cabins

© Slowcabins

Vanaf 8 juni zal de Belgische start-up Slow Cabins nieuwe zelfvoorzienende cabins in eigen natuur in de Benelux openen. De Vlaamse start-up helpt sinds 2017 gestresseerde stedelingen te onthaasten en de verbinding tussen mens en natuur te versterken via een geheim ‘verrassingsconcept’. Met de uitbreiding van het concept naar nieuwe regio’s versterkt het bedrijf haar Europese voortrekkersrol in slow travel en off-grid verblijven in eigen land. Daarmee kies je voor een levensstijl waarbij je zelfvoorzienend bent op het gebied van water, sanitair en elektriciteit en dus niet aangesloten op het netwerk. De slow destinations zijn makkelijk te bereiken voor stedelingen uit België, Nederland en Luxemburg. 

Lees het volledige artikel op hln.be

Read more journals

SHARE THIS ARTICLE

If you enjoyed reading this story, why not share it?