Verjaardag in alle rust

november 13, 2020

Origineel artikel op reistebrij

Het hoeven niet altijd grootse feestelijkheden te zijn. Ik ben op een punt in m’n leven gekomen dat ik ook op een rustige manier kan genieten van verjaren. Dit jaar ontving ik vlak voor m’n verjaardag een mailtje of ik zin had om 3 dagen door te brengen in alle rust. Hé tuurlijk wel! Last minute vakantie genomen op het werk, laptop dichtgeklapt en 3 dagen naar de stilte van de natuur.

Er valt wat te vieren in september

Ik werd onlangs 29, maar ook Goodbye Magazine had in september heel wat te vieren. Het reismagazine waarover ik hier al eerder schreef bestaat deze maand 5 jaar. Da’s 5 jaar vol reisverhalen, tips, foto’s en unieke reportages.

Om dat te vieren vroeg Goodbye mij om in eigen land op vakantie te gaan en tot rust te komen bij Slow Cabins. Zo gezegd, zo gedaan.

Slow Cabins?

Dat 2020 het jaar van de staycation geworden was, moet ik je vermoedelijk niet meer melden. Zo fel zelfs dat het woord al een slechte naklank kreeg. Toch kan je ook in eigen land het op een andere originele manier aanpakken.

Bij Slow Cabins boek je een klein, ecologisch huisje in het midden van de natuur, op een geheime, onontdekte plek in België. De huisjes zijn zo’n 40 m2 groot maar hebben wel alles wat je nodig hebt. Zo heb je een woonkamer, keuken, bad- en slaapkamer voor 2-4 personen.

De huisjes zijn volledig zelfvoorzienend door regenwater dat opgeslagen wordt in een tank (waarmee jij de afwas doet en een douche neemt) en elektriciteit dankzij de zonnepanelen op het dak. Koken gebeurt bij Slow Cabins op aardgas of in de vuurschaal op hout. Het concept is ideaal om even met je gezin of met twee te ontsnappen aan de drukke ratrace van het leven en te onthaasten in de natuur, op een ecologische manier.

De eerste dag slow travel

Ik vierde mijn verjaardag de afgelopen jaren al thuis, in Thailand en deze keer los in de natuur. Kwestie van een mooie afwisseling kan dit zeker tellen. Het begon eigenlijk al even op voorhand, wanneer ik een mailtje kreeg met een informatiebundeltje rond onze cabin.

In die mail ontdekten wij de locatie en stonden er ook heel wat ideetjes om ons verblijf helemaal af te maken. Waar we precies sliepen deel ik niet in deze blogpost, om het concept van Slow Cabins in ere te houden. Natuurlijk kan je je wel baseren op de locaties waar we geweest zijn, in welke regio we ongeveer verbleven hebben.

We stapten maandagochtend in de wagen en reden meteen vanuit het Waasland richting Brussel, waar we de dag startten met een wandeling door de natuur en langs een imposante oude sluistoren.

Na de middag trokken we richting Brussels Airport waar we op de 2 verschillende spottersplatformen vliegtuigen gingen spotten, superfijn om te ontspannen en vliegtuigen te zien landen/opstijgen.

Onthaasten bij het kampvuur

We kregen een adres waar we onze auto konden achterlaten en stapten met onze bagage zo’n kwartiertje door de natuur richting onze cabin. Met een overlevingspakketje van ontbijt en BBQ kon de eerste overnachting al niet mislukken. Op locatie openden we een cijferslot en kregen we de toegang tot onze cabin, die omringd was door natuur en met op de achtergrond een prachtig kasteel in alle rust en stilte.

Slow Cabins
© Reistebrij

We installeerden ons meteen in de cabin, staken de vuurschaal aan en begonnen aan een heerlijk, ontspannen barbecue. De zon ging onder en wij dronken op m’n laatst dag als 28-jarige.

© Reistebrij

De meest ontspannen verjaardag ooit

Vroeg opstaan tijdens de werkweek is zo ingebakken dat ik ook op m’n verjaardag best snel wakker werd. We beslisten om een vroege ochtendwandeling te maken in de natuur en gingen meteen op pad. Bij terugkomst in de cabin bakten we eitjes en gingen we voor een onthaast ontbijt.

ontbijt 
slow cabins
© Reistebrij

Na het ontbijt deden we het even rustig aan bij onze cabin, genoten we van een douche en maakten we ons klaar voor een 2e wandeling in de namiddag.

‘s Avonds gingen we voor een ontspannen avond aan het kampvuur, nadat we gingen voor een etentje bij Mie van Bart. De bizonsteak is hier dan ook echt om duimen en vingers bij af te likken. Het was een verjaardag waar ik nog ontzettend lang van zal nagenieten.

Een hart voor plantjes en natuur

Na onze laatste nacht in de cabin, verlieten we de natuur om stilaan terug te keren naar de rush van het werkleven, wel met volle batterijen uiteraard. Voor we opnieuw huiswaarts keerden, hielden we nog even halt bij de Plantentuin in Meise, waar mijn liefde voor planten ongekende hoogtes aannam in de tientallen serres en perkjes. Puur genieten op een mooie nazomerdag.

© Reistebrij

Deze 3 dagen van rust, ontspanning en traag tempo lieten me opnieuw zien hoe hard je moet genieten van je leven en lieten me inzien dat je af en toe beter eens stilstaat in het leven om het moment volledig in je op te nemen. Ook zin in zo’n verblijf? Boek dan nu jouw Slow Cabins ervaring.

Deze blogpost is een samenwerking met Goodbye Magazine en Slow Cabins, zij zorgden voor dit uniek verblijf op een geheime locatie.

Origineel artikel te lezen op reistebrij.be

Read more journals

SHARE THIS ARTICLE

If you enjoyed reading this story, why not share it?