3 redenen waarom je een winterverblijf wil boeken voor het te laat is 

februari 23, 2022

Kan je geloven dat we al afscheid namen van de koudste maand van het jaar? De zon groet ons elke ochtend weer een beetje vroeger en blijft ook ‘s avonds graag wat langer hangen. De lente hangt in de lucht! Maar voor het zover is, kunnen we nog genieten van de laatste winterweken en haar rustgevende natuurtaferelen.

Hier zijn drie redenen waarom je intens kan genieten van een verblijf in winterse natuur:

Het zit in de kleine dingen.

Hoe cliché dat ook klinkt: het is écht waar. Door de kale en stille natuur om je heen, merk je plots hoe indrukwekkend de kleinste details zijn. De perfecte kristalvorm van een sneeuwvlok, de vertrouwelijke geur van brandend hout of zelfs het gekraak van de bomen wanneer de temperatuur ‘s avonds zakt. Wat is er mooier dan verwonderd zijn door de alledaagse dingen?

Je omgeving en routine 180° omkeren, doet wonderen.

Je omgeving en routine 180° omkeren, doet wonderen. Een toneelstuk met maar één decor wordt snel saai. In ons leven is dat niet anders. Laat je geliefde huisje, appartement of kamer even achter en ontdek de magie van wakker worden in een winters natuurlandschap. Het creëert niet alleen nieuwe indrukken en ervaringen, maar verbetert ook het cognitief vermogen van onze hersenen. Door uit je comfortzone te stappen en je onder te dompelen in iets nieuw, verplicht je je hersenen om nieuwe verbindingen te maken en je hersenflexibiliteit te onderhouden en stimuleren. Goed nieuws! Toch?

De natuur is goed voor onze mentale en fysieke gezondheid.

Dat blijkt uit verschillende wetenschappelijke studies. Zo maakt de kleur groen je rustig, omdat onze hersenen zich niet moeten inspannen om die kleur waar te nemen. Bovendien maken de herhalende patronen en geuren in de natuur ons geconcentreerder, creatiever én gelukkiger.

Heb jij zin gekregen om te genieten van die stille natuur nog voor ze ontwaakt uit haar winterslaap? Boek dan nu jouw Slow Cabin en word wakker in een gezellige cocon van warmte en rust middenin de winterse landschappen.

Read more journals

SHARE THIS ARTICLE

If you enjoyed reading this story, why not share it?