BOEK JE CABIN

FAQ

Veelgestelde vragen

Over het concept

Wat is het concept achter Slow Cabins®?

Slow Cabins wil een positieve impact creëren op mens en natuur. Dat doen we door het organiseren van unieke natuurbelevingen, off-grid sensibilisering en actieve natuuropbouw in Europa.

Slow Cabins zijn ecologische cabins (30-40 m²) die volledig zelfvoorzienend zijn op vlak van water en elektriciteit. Ze staan op magische locaties middenin de natuur, waar je tijdens je verblijf heerlijk kan vertragen en loskomen van de stress van alledag.

De cabins staan verspreid over meerdere regio’s in Vlaanderen en Ierland op een rijafstand van minder dan twee uur vanaf de grote steden. Veertien dagen voor je verblijf sturen we je een brochure met de exacte locatie van je cabin. Loslaten, vertrouwen en niets plannen, daar draait het om.

Lees hier meer over ons concept.

Waar is Slow Cabins actief?

Onze Slow Cabins staan verspreid over meerdere regio’s in Vlaanderen en Ierland. Ze bevinden zich op max. twee uur rijden van grootsteden, dus er is altijd wel eentje te vinden in de buurt.

Wanneer je bij ons boekt ontvang je twee weken voor vertrek alle informatie hoe je tot bij jou Slow Cabin geraakt en wat er in de buurt allemaal te doen is.

Hoeveel Slow Cabins zijn er momenteel?

Slow Cabins blijft groeien en opent regelmatig op nieuwe locaties.
Daarom is het voor ons moeilijk om er een exact aantal op te plakken.

Met hoeveel personen kan je in een Slow Cabin?

Slow Cabins zijn ontworpen voor een comfortabel verblijf met twee personen, uitgerust met een queen-size bed (160×200).

Wil je een uitje met wat vrienden of familie boeken? Enkele van onze cabins staan niet zo ver van elkaar. Contacteer ons voor meer informatie.

Overnachten in het midden van de natuur, kan dat zomaar?

Respect voor mens en natuur ligt aan de basis van Slow Cabins. De natuur doet niet alleen wonderen voor onze weerbaarheid, het staat ons ook toe om écht tot rust te komen. We kiezen daarom resoluut voor unieke locaties met een ultiem natuurgevoel. Onze ecologische design cabins staan echter nooit in natuurgebieden. Ze staan afgezonderd in verborgen, niet-kwetsbare natuur op een steenworp van diverse fiets- en wandelroutes.

Vanuit de visie om het anders en beter te doen herinvesteert Slow Cabins bovendien actief in de heropbouw en het behoud van lokale natuur. Op die manier zorgen Slow Cabins en haar gasten samen voor een netto groene meerwaarde waarbij meer gasten ook zorgen voor meer natuur in plaats van andersom.

Het gaat over meer dan enkel “een boom voor elke boeking”. In overleg met de lokale stakeholders kijken we welke aanplanting er het meest geschikt is, zoals heggen of trees of life die stikstof opnemen. Biodiversiteitsherstel maakt daardoor een integraal deel uit van ons bedrijf.

Slow Cabins zijn bovendien volledig zelfvoorzienend. Dat wil zeggen dat je warm water, stroom en verwarming 100% van de natuur komt. De tien hoogtechnologische zonnepanelen wekken energie op die wordt opgeslagen in de nieuwste thuisbatterijen.

Bovendien beschikt elke cabin over een watertank waar 1.500 liter regenwater in opgevangen kan worden. Dat water wordt vervolgens door drie filters gereinigd, zodat je veilig kunt douchen en koken. Daarna zorgt een natuurlijk helofytenbed ervoor dat het afvalwater proper en veilig weer de grond in kan. Zo blijft de impact op de nabijgelegen natuur minimaal.

Is er warm water en elektriciteit in een Slow Cabin?

Slow Cabins zijn volledig zelfvoorzienend. Dat wil zeggen dat je warm water, stroom en verwarming 100% van de natuur komt. De tien hoogtechnologische zonnepanelen wekken energie op die wordt opgeslagen in de nieuwste thuisbatterijen. Zo heb je bij normaal verbruik voldoende elektriciteit tijdens je verblijf.

Bovendien beschikt elke cabin over een watertank waar 1.500 liter regenwater in opgevangen kan worden. Dat water wordt vervolgens door drie filters gereinigd, zodat je veilig kunt douchen en koken. Daarna zorgt een natuurlijk helofytenbed ervoor dat het afvalwater proper en veilig weer de grond in kan. Zo blijft ook de impact op de nabijgelegen natuur minimaal.

Kan ik een Slow Cabin kopen?

Wij ontwerpen en produceren onze Slow Cabins zelf. Op dit moment verkopen wij deze niet voor eigen gebruik.

Ben je geïnteresseerd in een cabin als investeringsproduct, of beschik je over een unieke locatie waar we gasten zouden kunnen ontvangen? Neem dan zeker contact met ons.

VOUCHERS EN RESERVATIES

Hoeveel kost een verblijf?

Je kunt de exacte prijzen voor jouw data vinden op ons boekingsplatform. Selecteer je check-in en -uit datum op deze pagina om de exacte prijs te weten te komen. De prijzen variëren tussen 370 en 545 euro per verblijf, afhankelijk of je in de week, weekend en/of vakantieperiode verblijft.

Er komt heel wat bij kijken om een Slow Cabins ervaring in het midden van de natuur mogelijk te maken. Ons professioneel cleaning team staat elke dag voor je klaar om in weer en wind de meest afgelegen cabins voor te bereiden op een magisch verblijf.

Slow Cabins zijn volledig zelfvoorzienend. Dat wil zeggen dat je warm water, stroom en verwarming 100% van de natuur komt. De tien hoogtechnologische zonnepanelen wekken energie op die wordt opgeslagen in de nieuwste thuisbatterijen. Zo heb je bij normaal verbruik voldoende elektriciteit tijdens je verblijf.

Bovendien beschikt elke cabin over een watertank waar 1.500 liter regenwater in opgevangen kan worden. Dat water wordt vervolgens door drie filters gereinigd, zodat je veilig kunt douchen en koken. Daarna zorgt een natuurlijk helofytenbed ervoor dat het afvalwater proper en veilig weer de grond in kan. Zo blijft de impact op de nabijgelegen natuur minimaal.

We voorzien verder alles wat je nodig hebt en niets wat je niet nodig hebt. Zo geniet je zorgeloos van een onvergetelijk verblijf dichtbij jezelf en de natuur.

Hoe boek ik een verblijf?

Wij werken met een online boekingssysteem, waar je in enkele klikken jouw verblijf kunt reserveren. Ga naar onze reserveringspagina, selecteer de check-in en check-out data van je keuze en zoek naar beschikbaarheden.

Daarna wordt je doorgestuurd naar ons boekingssysteem waar je een regio kunt kiezen en je reservering kunt bevestigen en betalen.

Wens je op een andere manier te boeken? Geen probleem, stuur ons gerust een mailtje via de contactpagina.

Ik heb een cadeaubon of kortingscode. Hoe kan ik deze verzilveren?

Je kunt je cadeaubon of kortingscode ingeven op ons boekingssysteem. Je moet de cadeaubon ingeven voor je je persoonsgegevens invult.

Heb je meerdere cadeaubonnen? Ons systeem laat op dit moment slechts het toevoegen van één cadeaubon toe. Stuur ons een mailtje via de contactpagina en wij maken je reservering in orde.

Wanneer en hoe lang kan ik verblijven in een Slow Cabin?

We bieden verblijven in de week aan van twee tot vier nachten; in het weekend verblijf je van vrijdag tot en met maandag. We geloven dat dit het minimum is om volledig tot rust te kunnen komen en even weg te zijn van de gekte van alledag. Je kunt inchecken op maandag, woensdag of vrijdag vanaf 16h.

Om de cabin voor te bereiden voor een volgend verblijf vragen we je om ten laatste uit te checken om 11u. Je kunt ook kiezen voor een late check-out (13u op weekdagen) tijdens het boeken.

Indien de beschikbaarheid het toelaat, is het mogelijk om van bovenstaand schema af te wijken. Neem gerust contact op met ons en we bekijken wat we kunnen doen.

Met hoeveel personen kan je in een Slow Cabin?

Slow Cabins zijn ontworpen voor een comfortabel verblijf met twee personen, uitgerust met een queen-size bed (160×200).

Wil je een uitje met wat vrienden of familie boeken? Enkele van onze cabins staan niet zo ver van elkaar. Contacteer ons voor meer informatie.

Kan ik een Slow Cabins verblijf schenken?

Het is mogelijk om een cadeaubon aan te kopen via onze webshop.

Je kunt de cadeaubon volledig personaliseren en kiest zelf de waarde die je aan de cadeaubon koppelt, met een minimum van 50,-. De cadeaubon wordt automatisch verstuurd naar het e-mailadres dat je opgeeft.

Cadeaubonnen zijn een jaar geldig vanaf de aankoopdatum. De vervaldatum heeft enkel betrekking tot het gebruik van de cadeaubon. Je kan dus perfect een datum reserveren voor een verblijf dat buiten de geldigheidsperiode valt.

Kan je een Slow Cabin huren als bedrijf of ondernemer?

Wij krijgen regelmatig bedrijven en creatieve ondernemers zoals fotografen, schrijvers of kunstenaars over de vloer. Een cabin is een inspirerende werkplek om één of meerdere dagen op een andere, niet-digitale manier even aan de slag te gaan. Dit is 100% fiscaal aftrekbaar en wij voorzien een factuur.

Er zijn ook heel wat bedrijven die Slow Cabins verblijven schenken aan werknemers. Op die manier draag je bij tot het algemene mentale welzijn op de werkvloer. Tijdens een verblijf bij Slow Cabins komen onze gasten volledig tot rust en krijgen ze de kans om terug 100% op te laden. We bieden interessante pakketten aan vanaf 5 verblijven.

Neem contact met ons op en ontdek al onze B2B-diensten.

Kan ik een factuur krijgen?

Neem na je verblijf contact op met ons. Wij bezorgen je de factuur dan zo snel mogelijk per e-mail.

Voor cadeaubonnen ontvang je automatisch per e-mail de factuur na betaling.

Vermeld zeker je btw-nummer bij het boeken van je verblijf of het aankopen van een cadeaubon. Ben je dit vergeten? Geen probleem, neem contact op met ons en wij helpen je zo snel mogelijk verder.

Over je verblijf

Hoe geraak ik tot aan de Slow Cabin?

Onze cabins liggen op minder dan twee uur rijden vanuit de grootsteden in België en Ierland. Sommige locaties zijn ook vlot bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer.

Indien je met het openbaar vervoer komt, raden we aan om te kiezen voor één van onze cabins in Haspengouw, Hageland of Noorderkempen. Deze locaties zijn het makkelijkst bereikbaar met het openbaar vervoer. Gelieve tijdens het boeken te vermelden dat je met het openbaar vervoer komt (in het ‘opmerkingen’ veld), zodat we jou de best bereikbare cabin kunnen toewijzen.

Veertien dagen voor aankomst ontvang je via e-mail de exacte locatie van je Slow Cabin-ervaring en hoe je er het vlotst geraakt. Daarin vind je ook een lijst van lokale (duurzame) partners waar je terecht kunt om te winkelen, maaltijden aan te kopen of op restaurant te gaan.

Kan ik parkeren aan de cabin?

We voorzien een veilige parkeerplaats op wandelafstand van de cabin. De exacte locatie van de parking en de wandelroute tot aan de cabin vind je in de brochure die we je veertien dagen voor aankomst via e-mail bezorgen.

Uit respect voor de natuur, is het niet toegestaan om met je wagen tot aan de cabin te rijden, ook niet om gewoon even je bagage te laden en te lossen.

Hoe en wanneer kan ik in- en uitchecken?

Het inchecken gebeurt volledig zelfstandig. Je kunt de sleutel van de cabin vinden in een sleutelkastje met unieke code. Alle informatie met betrekking tot in- en uitchecken vind je in de brochure die je twee weken voor aankomst ontvangt via e-mail.

Inchecken is mogelijk vanaf 16 uur.
Uitchecken ten laatste om 11u, tenzij je een late check-out boekte tijdens het boeken (13u op weekdagen).

Wil je graag nog een late-check out bijboeken? Neem contact op met ons en we bekijken wat mogelijk is.

Mag mijn huisdier mee?

Per regio hebben we enkele cabins waar huisdieren toegelaten zijn. Je kunt dit aangeven tijdens het boeken.

Om hygiënische redenen en mogelijke allergieën van gasten hebben we ook specifieke cabins waar huisdieren niet toegelaten zijn zodat iedereen veilig kan genieten van een Slow Cabins verblijf.

Wat is aanwezig in een Slow Cabin en wat breng ik zelf nog mee?

Slow Cabins zijn ecologische design cabins (30-40 m²) waar alles aanwezig is wat je nodig hebt en niets wat je niet nodig hebt.

Elke Slow Cabin is uitgerust met een queen-sized bed van 160×200 cm (incl. bedlinnen), een douche met warm water, een droogtoilet, een houtkachel in de woonkamer, een uitgeruste keuken met koelkast en een kookplaat met twee vuurtjes op gas, servies, kookgerei, en outdoor zitmeubels.

Verder zijn de meeste basisingrediënten en voorzieningen zoals olijfolie, peper en zout, koffie, thee, zeep en handdoeken aanwezig.

We voorzien verder alles wat je nodig hebt en niets wat je niet nodig hebt. Zo geniet je zorgeloos van een onvergetelijk verblijf dichtbij jezelf en de natuur.

Neem zo weinig mogelijk bagage mee naar de cabin. Hoe minder je meebrengt, hoe meer rust je zal vinden.

De essentials zijn:

  • tandenborstel & tandpasta
  • wandelschoenen of laarzen
  • regenjas voor regenachtige dagen
  • zaklamp of voldoende batterij voor de zaklamp op je telefoon
  • een goed boek, leuke bordspelletjes of een pak kaarten
  • eten & drinken (wij zorgen voor 5L drinkwater)

De paden richting jouw cabin liggen in volle natuur die niet voorzien zijn op valiezen met wieltjes.

Hoe werkt een droogtoilet?

Een droogtoilet is heel duurzaam. Het lijkt op een normaal toilet, maar er wordt geen gebruik gemaakt van water of chemicaliën. Fecaliën en urine worden in het toilet apart opgevangen, waardoor onaangename geurtjes vermeden worden. Per spoelbeurt bespaar je bovenop 6 tot 9L water.

De volledige uitleg kan je vinden in de manual die zich in de cabin bevindt.

Neem ik zelf eten mee?

In de brochure, die je veertien dagen voor aankomst ontvangt, vind je een lijst van lokale (duurzame) partners waar je terecht kunt om te winkelen, maaltijden aan te kopen of op restaurant te gaan.

In sommige gevallen is het mogelijk om een ontbijt voor je verblijf te boeken dat tot aan de cabin geleverd wordt.

Wegens de logistieke complexiteit van Slow Cabins is het vandaag nog niet mogelijk om warme maaltijden bij te boeken. In de cabin liggen alle basisingrediënten en kookgerei om een lekkere maaltijd klaar te kunnen maken.

Volledig aan jou de keuze dus om zelf eten mee te brengen, ter plaatse in de lokale winkeltjes iets te kopen of in de buurt op restaurant te gaan.

Wordt er drinkwater voorzien?

We voorzien per verblijf van twee nachten 5L drinkwater.

Zijn er activiteiten in en rondom de Slow Cabin?

In de cabin bevinden zich enkele leesboeken en leuke gezelschapskaarten. Twee weken voor je verblijf sturen we je een beknopte gids met leuke adresjes en allerlei verrassende slow experiences in de buurt van je Slow Cabin. Bovendien vind je in de cabin zelf ook nog verschillende wandel- of fietsroutes en brochures.

Zijn de cabins veilig?

Wij dragen veiligheid zeer hoog in het vaandel. De cabins bevinden zich weg van de drukke wereld, maar steeds op een veilige en bereikbare plaats in de natuur. Je kunt je cabin altijd veilig afsluiten, zowel van binnen als buiten.

In de manual, die zich in de cabin bevindt, vind je telefoonnummers en adressen van Slow Cabins, lokale hulpdiensten en autoriteiten. Er is ook een EHBO-koffertje, een tekentang en insectenspray ter beschikking. De cabins zijn uitgerust met hoogtechnologische rookmelders en een brandblusser voor noodgevallen.

In noodgevallen neem je best contact op met het noodnummer 112.
Voor andere vragen kun je ons 24/7 bereiken via het nummer vermeld in de manual.

Heb je nog een andere vraag?

Neem contact met ons op en wij beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Klaar om je avontuur te starten?

Bekijk nu de beschikbaarheden voor je verblijf.

BOEK JE CABIN

Je antwoord niet gevonden?

Heb je nog een vraag die niet beantwoord wordt in onze FAQ? Contacteer ons of spreek ons aan via de livechat.

Contacteer ons

Hi,

Het spijt ons jullie te melden dat we tot nader order geen boekingen meer in Vlaanderen aanvaarden.

Dank voor jullie begrip.

Dit zal sluiten in 20 seconden