BOEK JE CABIN

Over een weekend Slow Cabins

Waarom kies ik voor Slow Cabins®?

Slow Cabins wil een positieve impact creëren op mens en natuur. Dat doen we door het organiseren van unieke natuurbelevingen, off-grid sensibilisering en actieve natuuropbouw in Europa.

Slow Cabins zijn ecologische cabins (30-40 m²) die volledig zelfvoorzienend zijn op vlak van water en elektriciteit. Ze staan op magische locaties middenin de natuur, waar je heerlijk kan vertragen en loskomen van de stress van alledag.

De cabins staan verspreid over meerdere regio’s in Vlaanderen en Ierland op een rijafstand van minder dan twee uur vanaf de grote steden. Veertien dagen voor je verblijf sturen we je een brochure met de exacte locatie van je cabin.

Hoeveel kost een verblijf?

Je kunt de exacte prijzen voor jouw data vinden op ons boekingsplatform. Selecteer je check-in en -uit datum op deze pagina om de exacte prijs te weten te komen. De prijzen variëren tussen 370 en 545 euro per verblijf, afhankelijk of je in de week, weekend en/of vakantieperiode verblijft.

Er komt heel wat bij kijken om een Slow Cabins ervaring in het midden van de natuur mogelijk te maken. Ons professioneel cleaning team staat elke dag voor je klaar om in weer en wind de meest afgelegen cabins voor te bereiden op een magisch verblijf.

Slow Cabins zijn volledig zelfvoorzienend. Dat wil zeggen dat je warm water, stroom en verwarming 100% van de natuur komt. De tien hoogtechnologische zonnepanelen wekken energie op die wordt opgeslagen in de nieuwste thuisbatterijen. Zo heb je bij normaal verbruik voldoende elektriciteit tijdens je verblijf.

Bovendien beschikt elke cabin over een watertank waar 1.500 liter regenwater in opgevangen kan worden. Dat water wordt vervolgens door drie filters gereinigd, zodat je veilig kunt douchen en koken. Daarna zorgt een natuurlijk helofytenbed ervoor dat het afvalwater proper en veilig weer de grond in kan. Zo blijft de impact op de nabijgelegen natuur minimaal.

We voorzien verder alles wat je nodig hebt en niets wat je niet nodig hebt. Zo geniet je zorgeloos van een onvergetelijk verblijf dichtbij jezelf en de natuur.

Met hoeveel personen kan je in een Slow Cabin?

Slow Cabins zijn ontworpen voor een comfortabel verblijf met twee personen, uitgerust met een queen-size bed (160×200).

Wil je een uitje met wat vrienden of familie boeken? Enkele van onze cabins staan niet zo ver van elkaar. Contacteer ons voor meer informatie.

Mag mijn huisdier ook mee?

Per regio hebben we enkele cabins waar huisdieren toegelaten zijn.

Om hygiënische redenen en mogelijke allergieën van gasten hebben we ook specifieke cabins waar huisdieren niet toegelaten zijn zodat iedereen veilig kan genieten van een Slow Cabins verblijf.

Wanneer en hoe lang kan ik verblijven in een Slow Cabin?

We bieden verblijven in de week aan van twee of vier nachten; in het weekend verblijf je standaard van vrijdag tot en met maandag. We geloven dat dit het minimum is om volledig tot rust te kunnen komen en even weg te zijn van de gekte van alledag. Je kunt inchecken op maandag, woensdag of vrijdag vanaf 16h.

Om de cabin voor te bereiden voor een volgend verblijf vragen we je om ten laatste uit te checken om 11u. Je kunt ook kiezen voor een late check-out (13u op weekdagen) tijdens het boeken.

Indien de beschikbaarheid het toelaat, is het mogelijk om van bovenstaand schema af te wijken. Neem gerust contact op met ons en we bekijken wat we kunnen doen.

Moet ik zelf eten voorzien?

In de brochure, die je veertien dagen voor aankomst ontvangt, vind je een lijst van lokale (duurzame) partners waar je terecht kunt om te winkelen, maaltijden aan te kopen of op restaurant te gaan.

Op sommige locaties is het mogelijk om een ontbijt voor je verblijf te boeken dat tot aan de cabin geleverd wordt.

Wegens de logistieke complexiteit van Slow Cabins is het vandaag nog niet mogelijk om warme maaltijden bij te boeken. In de cabin liggen alle basisingrediënten en kookgerei om een lekkere maaltijd klaar te kunnen maken.

Volledig aan jou de keuze dus om zelf eten mee te brengen, ter plaatse in de lokale winkeltjes iets te kopen of in de buurt op restaurant te gaan.

Mag ik vuur maken en/of barbecueën tijdens een Slow Cabins-verblijf?

Uiteraard! Dankzij de vuurschaal met grillplaat geniet je van een knetterend kampvuur of een heerlijke barbecue.

Heb je nog andere vragen?

Bekijk antwoorden op de meest gestelde vragen via onze FAQ pagina.

Hi,

Het spijt ons jullie te melden dat we tot nader order geen boekingen meer in Vlaanderen aanvaarden.

Dank voor jullie begrip.

Dit zal sluiten in 20 seconden