Reserveren

FAQ

Veelgestelde vragen

Over het concept

Wat zijn ‘Slow Cabins®’ eigenlijk?

Slow Cabins® zijn tijdelijke eco huisjes die volledig zelfvoorzienend zijn op het vlak van water en elektriciteit. Ze staan op geheime locaties in verborgen natuur dichtbij huis en komen voort uit de Slow (travel) movement, meer hierover op onze concept pagina. In een Slow Cabin is er overigens ook geen internet, waardoor je heerlijk kan vertragen en loskomen van de stress van alledag. Nieuwsgierig? Bekijk de foto’s hier!

Wat bedoelen jullie met ‘zelfvoorzienend’?

Zelfvoorzienend verblijven is uniek. Je krijgt niet alleen een betere voeling met de basiselementen van het leven maar ook meer respect voor de natuur en omgeving. Je leert het trage ritme van de natuur kennen en het aanvaarden zoals het is.

Bij aankomst start je bij ons letterlijk met een opgeladen batterij, verkregen door autonome energieopwekking. Daarnaast beschik je ook over een aanzienlijk waterreservoir met gefilterd regenwater. Hiermee kan je bij normaal gebruik enkele dagen volledig zelfvoorzienend en ‘zero impact’ leven (zelfs tijdens de wintermaanden).

Tijdens een zelfvoorzienend verblijf is een bewuste omgang met energie en water noodzakelijk. Met behulp van sensibilisering en actieve bewustwording proberen we je voetafdruk tijdens je zelfvoorzienend verblijf te verkleinen. Off-the-grid verblijven is niet langer een romantische droom, maar pure realiteit! Lees meer over onze Off-the-grid technologie op onze concept pagina

Waar staan de Slow Cabins®?

Onze Slow Cabins® staan op tijdelijke locaties die we strikt geheim houden. Maak je niet ongerust, ze bevinden zich op maximaal 2 uur rijden van de grootsteden (Antwerpen, Brussel, Gent en Brugge), dus er is er altijd eentje bij jou in de buurt! Als je bij ons boekt, ontvang je twee weken voor je vertrek informatie over hoe je bij jouw Slow Cabin moet geraken en wat er in de buurt allemaal te doen is van leuke wandelingen tot gezellige lokale horeca en andere verrassende trage activiteiten.

Hoeveel Slow Cabins® zijn momenteel?

We hebben vandaag een tiental cabins verspreid over heel België. Je kan bij Slow Cabins® een Time for Family of een Time for Two cabin boeken voor een fantastisch uitje met de kids of een romantisch weekendje weg met 2. Je leest alles over onze Time for Family cabins  hier en alles over de Time for Two cabins hier. 

Heb je een auto nodig om tot bij een Slow Cabin te geraken?

Natuurlijk niet! We dragen ecologie hoog in het vaandel, dus al onze Slow Cabins® zijn makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Mag ik mijn huisdier meenemen?

We houden van dieren. Echter om hygiënische redenen en mogelijke allergieën bij andere gasten zijn we genoodzaakt om huisdieren momenteel niet toe te staan in en rond de Slow Cabins®. Onze ecohutten zijn daarenboven vervaardigd uit krasgevoelige materialen. De aanwezigheid van dieren in deze compacte leefruimte maakt daarom de kans op schade groter.

Met hoeveel mensen kan je verblijven in een Slow Cabin?

Wil je graag een Slow Cabin met je gezin of met een stel vrienden boeken? Leuk! Dat kan tot en met 4 personen in onze Time for Family cabins en tot 2 personen in onze Time for Two cabins, omdat we de impact van onze cabins op het milieu zo laag mogelijk willen houden.

Onze Time For Family cabins bieden wel de mogelijkheid om een baby/peuter mee te nemen. Op aanvraag kunnen wij een babybedje klaar zetten. Gelieve dit te selecteren tijdens  jouw reservatie onder ‘extra services’. We hebben vernomen dat baby’s het meestal liever hebben om in hun eigen lakens te slapen met gekende geuren en stoffen. Daarom adviseren we om hiervoor zelf lakens te voorzien.

Verblijven in de natuur, dat kan toch niet zomaar?

Natuur en respect voor de natuur liggen aan de basis van Slow Cabins®. Het doet niet alleen wonderen voor onze weerbaarheid, het staat ons ook toe om écht tot rust te komen. Slow Cabins® kiest daarom resoluut voor unieke locaties vlakbij de stad met een ultiem natuurgevoel. Onze autonome eco-design cabins staan echter niet in natuurgebieden. Ze staan afgezonderd in verborgen, niet-kwetsbare natuur op een steenworp van diverse Fiets- en/of wandelroutes nabij natuurreservaten.

Vanuit de visie om het anders en beter te doen re-investeert Slow Cabins® bovendien actief in de heropbouw en het behoud van lokale natuur. Op die manier zorgen Slow Cabins® en haar gasten samen voor een netto groene meerwaarde waarbij meer gasten ook zorgen voor meer natuur in plaats van andersom. Lees meer over onze visie op natuur op onze concept pagina of onze initiatieven pagina.

VOUCHERS EN RESERVATIES

Hoe kan ik een verblijf boeken en betalen?

Wij werken met een automatisch boekingssysteem. Zo kan je met één klik op de muis jouw verblijf reserveren. Ga naar de cabin van je keuze, Time for Two of Time for Family, selecteer je geprefereerde check-in en check-out data, vul je gegevens in en vervolledig je boeking veilig en online met je credit card.

Wens je op een andere manier te boeken of te betalen met een gouden oude bankoverschrijving? Geen probleem. Contacteer ons gewoon even via het contactformulier of rechtstreeks via info[at]slowcabins.com en wij sturen jou alle details op.

Waarom moet je minstens 2 nachten boeken?

Bij Slow Cabins® geloven we dat je het Slow Cabins® effect past echt ervaart bij een langer verblijf. Het concept werkt ook met een logistiek decentrale korte keten waardoor een dagelijkse onderhoudsbeurt te complex is en een te grote impact op de omgeving heeft.

Waarom kan ik enkel inchecken op maandag, woensdag of vrijdag?

Om logistieke redenen is het te complex dagelijkse check-ins toe te staan. Dankzij vaste check-in momenten kunnen wij onze hoge standaarden blijven behouden.

Kan ik een Slow Cabins® verblijf schenken?

Natuurlijk! Je kan hier een voucher aankopen.

Kan ik mijn voucher verlengen?

Je voucher is een jaar geldig vanaf aankoopdatum. De vervaldatum heeft enkel betrekking tot het gebruiken van de vouchercode. Je kan dus perfect een datum reserveren die buiten de vervalperiode valt.

Had je het toch te druk om een uitje te boeken? Dan heb jij duidelijk nood aan een verblijf in een van onze Slow Cabins®! 😉 Mail snel naar info[at]slowcabins.com om je voucher te verlengen. Voor 40 euro kan je de geldigheid met 6 maanden verlengen, voor 75 euro een volledig jaar.

Kan ik een factuur krijgen?

Natuurlijk! Zodra je hebt betaald, krijg je samen met de bevestiging meteen je factuur toegestuurd. Vind je de mail niet terug? Of ben je bij je betaling vergeten je BTW-nummer te vermelden? Stuur een mailtje naar info[at]slowcabins.com, wij helpen je zo snel mogelijk verder.

Kan je een Slow Cabin huren als bedrijf?

Absoluut! Bedrijven kunnen een Slow Cabin per dag huren voor vergaderingen. Dat gaat echter niet via de website, stuur ons een mailtje info[at]slowcabins.com en ontdek onze B2B diensten.

Help, ik heb een probleem met de betaling!

No stress! Contacteer ons gewoon even via het contactformulier of rechtstreeks via info[at]slowcabins.com en wij helpen je graag verder.

Help, ik heb een probleem met mijn voucher!

No stress! Contacteer ons snel even via het contactformulier of rechtstreeks via info[at]slowcabins.com en wij helpen je graag verder.

Help, ik moet mijn verblijf annuleren!

Oei, dat is erg jammer! Contacteer ons snel via info@slowcabins.com, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Over uw verblijf

Kan ik maaltijden boeken of reserveren?

Wegens de logistieke complexiteit van Slow Cabins® is het nog niet mogelijk om maaltijden bij te boeken. In de cabin zelf echter, beschik je wel over een ingerichte keuken met een klein gasvuur en een hout BBQ waar je zelf achter de potten of de grill kan kruipen.

Volledig aan jou de keuze dus om zelf eten mee te brengen (of voor te bereiden en in de keuken of op de BBQ op te warmen), ter plaatse in de lokale winkeltjes dagverse ingrediënten te kopen of in de buurt iets af te halen.

In onze brochures, die je een tweetal weken voor vertrek ontvangt, staan allerlei lekkere tips over waar je verse lokale streekproducten kunt kopen en waar de beste restaurants te vinden zijn.

Verder vind je een volledig overzicht van wat er zich in de cabins bevindt op onze Time for Two en Time for Family cabinpagina’s.

Wat zijn de check-in & check-out uren in de cabin?

Check-out: om 11:00u in de voormiddag
Check-in: vanaf 16:00u in de namiddag

Wat is aanwezig in een Slow Cabin?

Slow Cabins® zijn relatief kleine huisjes (<40 m2) waar alles aanwezig is wat je nodig hebt en niets wat je niet nodig hebt.

Elke Slow Cabin is uitgerust met een queen-sized bed (bedlinnen inbegrepen), een badkamer met een warme douche en toilet, een houtkachel in de woonkamer, een kleine uitgeruste keuken met kleine koelkast, een kookplaat met 2 vuurtjes, servies, kookgerei en houtbarbecue (buiten) met grilplaat en outdoor zitmeubels. Alles is voorzien om de barbecue aan te steken.

Verder zijn de meeste basisingrediënten en voorzieningen voor de keuken en badkamer, zoals olijfolie, peper en zout, koffie, thee, zeep en handdoeken, aanwezig. Je vind een volledig overzicht van wat er zich in de cabins bevind op onze Time for Two en Time for Family cabinpagina’s.

Door enkel het meest noodzakelijke aan te bieden, willen we onze gasten meer rust en geluk schenken. Jouw cabin reserveren kan hier.

Zijn er ook activiteiten in en rond de Slow Cabin?

Absoluut! Twee weken voor je verblijf sturen we je niet alleen info over de locatie op maar ook een beknopte gids met leuke adresjes en allerlei verrassend trage activiteiten in de buurt van je Slow Cabin. Bovendien vind je in de cabin zelf ook nog verschillende wandelroutes en brochures.

Ik neem mijn kids mee, wat moet ik zelf nog meenemen?

Wij houden van families en kinderen! De Time For Family cabin is kindvriendelijk ingericht om het jouw en je kinderen zo aangenaam mogelijk te maken. Op aanvraag kunnen wij ook een babybedje klaarzetten. Gelieve dit te selecteren tijdens  jouw reservatie onder ‘extra services’.

Hou er wel rekening mee dat Slow Cabins® relatief kleine huisjes zijn (<40 m2) met beperkte opbergruimte. Wij kiezen zeer bewust om in de Cabin enkel het hoogstnoodzakelijke aan te bieden zodat we jou en je gezin maximale rust en genot kunnen verzekeren. Daarom raden wij je aan om enkel de belangrijkste persoonlijke ‘spullen’ zoals een boekje, teddyberen, papflesjes en dergelijke mee te nemen. Laat ons maar even alles lekker regelen zodat jij en je geliefden ten volle kunnen relaxen!

Meer informatie over onze Time for Family Cabins vind je hier

Zijn de cabins veilig?

Wij dragen veiligheid zeer hoog in het vaandel. Onze cabins bevinden zich weg van de drukke wereld maar steeds op een veilige en (voor hulpdiensten) bereikbare plaats in de natuur. We laten ook steeds de telefoonnummers en adressen achter van de lokale hulpdiensten. Lokale autoriteiten zijn op de hoogte van jouw verblijf. We raden je wel aan om geschikte (outdoor) kledij en schoeisel mee te nemen. In de cabin bevindt zich een EHBO-koffertje en een brandblusapparaat voor noodgevallen.

Ik boek in de winter, is het dan koud in de Slow Cabin?

Onze Slow Cabins® zijn zeer goed geïsoleerd met enkel natuurlijke materialen. Binnen bevindt zich een hoog efficiënte houtkachel die in een mum van tijd de hele ruimte opwarmt. Heerlijk warm en gezellig, zelfs voor de grootste koukleumen! 😉

Is het hout voor de kachel en de vuurschaal voorzien?

Brandhout en natuurlijke aanmaakblokjes liggen voor je klaar in de cabin en hoef je dus niet bij te boeken, te sprokkelen of zelf mee te nemen. Je kan dus zeker zijn van een warm en comfortabel verblijf in de cabin.

Je antwoord niet gevonden?

Heb je nog een vraag die niet beantwoord wordt in onze FAQ? Contacteer ons of spreek ons aan via de livechat.

Contacteer ons

Klaar om je avontuur te starten?

Bekijk nu de beschikbaarheden voor uw verblijf.

Reserveer nu